Psychosomatische fysiotherapie

Wat is Psychosomatische fysiotherapie

Psychosomatische klachten zijn klachten waarvoor vaak geen lichamelijke oorzaak gevonden kan worden. Vaak hangen ze samen met spanning of stress.

De behandeling

Toch zijn er lichamelijke symptomen zoals pijn, vermoeidheid, duizeligheid of benauwdheid. Dit kan voor u verwarrend zijn. Misschien bent u al van arts naar arts gegaan, zonder bevredigend resultaat. In dat geval kan de hulp van een psychosomatisch fysiotherapeut een groot verschil maken.

Een psychosomatisch fysiotherapeut heeft, meer dan de algemeen fysiotherapeut, aandacht voor zowel de geestelijke als de lichamelijke aspecten die uw welzijn en gezondheid beïnvloeden. Bij psychosomatische klachten is het evenwicht tussen belasting en belastbaarheid vaak verstoord. De psychosomatisch fysiotherapeut helpt dit evenwicht te herstellen, onder andere door middel van oefeningen.

LET OP! In verband met zwangerschapsverlof van beide therapeuten kunnen we vanaf september helaas tijdelijk geen psychosomatische fysiotherapie meer aanbieden. Naar verwachting is dit vanaf begin 2024 weer mogelijk. 

Virtual reality

Reducept VR

Geef jouw behandeling van chronische pijn een boost met de Reducept methode. Reducept is de digitale therapeutische oplossing ontworpen om chronische pijn beter te behandelen.

Reducept traint de hersenen. Met een VR bril krijg je een virtuele training waarbij de hersenen leren om de controle over pijn te verbeteren en te verminderen. Met de training leer je op lange termijn meer grip op de pijn te krijgen. Reducept is gebaseerd op succesvolle bewezen wetenschappelijke methoden. Reducept is ontwikkeld in samenwerking met patiënten en zorgverleners.

Heeft u klachten?

Doe de Fysio Check

Benieuwd wat uw klachten zouden kunnen zijn? Doe dan de Fysio Check. Deze check geeft een redelijk beeld van de aard van uw klachten.

Contact opnemen

Schrijf u in voor de therapie die echt verder helpt

U kunt ons bereiken via de telefoon op 078 - 610 37 67 of via de e-mail fysiotherapiemozartlaan@gmail.com 

Geheel vrijblijvend en u zit verder nergens aan vast

Openingstijden

Maandag 08:30 - 17:00
Dinsdag 09:00 - 20:30
Woensdag 13:00 - 22:00
Donderdag 08:00 - 16.30
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten