Shockwave therapie

Wat is shockwave therapie?

Shockwave therapie, ook wel Extracorporale Shockwave of ESWT genoemd, is een behandeltechniek waarbij patiënten worden blootgesteld aan krachtige drukgolven. Deze worden door middel van een behandelkop nauwkeurig gericht op de te behandelen plek. De hierbij afgegeven energie wordt opgenomen in het weefsel en bevordert het weefselherstel.

Shockwave therapie wordt met name toegepast bij peesblessures

Voorbeelden hiervan zijn:

  • Hielspoor
  • Achillespees klachten
  • Scheenbeenklachten (shin splints)
  • Pijn aan de onderzijde van de knieschijf (Jumpers knee)
  • Tennisarm / Golfersarm
  • Blessure/verkalkingen in de schouderpezen

Daarnaast kan shockwave therapie ook gebruikt worden om spasticiteit, bijvoorbeeld na hersenletsel of bij Multiple Sclerose (M.S.) te verminderen. Shockwave therapie maakt bij ons deel uit van de fysiotherapeutische behandeling. De behandeling wordt daarom als fysiotherapie gedeclareerd.

Indien u een aanvullende verzekering heeft met vergoeding voor fysiotherapie zijn er geen extra kosten aan de behandeling verbonden. Indien u geen aanvullende verzekering met vergoeding voor fysiotherapie heeft dan gelden onze praktijktarieven.

Heeft u klachten?

Doe de Fysio Check

Benieuwd wat uw klachten zouden kunnen zijn? Doe dan de Fysio Check. Deze check geeft een redelijk beeld van de aard van uw klachten.

Wat zijn de kosten van shockwave therapie?

Bij Fysiotherapie Mozartlaan maakt shockwave therapie onderdeel uit van de fysiotherapeutische behandeling. De behandeling wordt als fysiotherapie gedeclareerd. Indien u een aanvullende zorgverzekering heeft met vergoeding voor fysiotherapie, zijn er geen extra kosten aan verbonden. Indien u geen aanvullende verzekering heeft dan gelden onze praktijktarieven.